Draad!4 sokken breien

Sinds een paar weken groeit er een nieuwe loot aan de Wol & Co boom:

Draad! 4 sokken breien

Wol & Co cover Draad!4 sokken breien

 

 

 

 

 

 

 

Dat kon natuurlijk niet uitblijven, want wij, Ineke Spijker en ikzelf, zijn blije sokkenbreiers. Al jaren breien we sokken in soorten en maten. Op beurzen horen we vaak dat men niet aan het breien van sokken begint, omdat het keren van de hiel moeilijk zou zijn. Maar, niets is minder waar. Het keren van de hiel wordt eenvoudig als je begrijpt wat je aan het doen bent. We vonden het dus tijd voor een goed sokkenboek.

Draad! 4 sokken breien is naast natuurlijk de uitleg over het sokken breien, net als de andere drie boeken van Wol & Co, rijk gevuld met foto’s, weetjes en ideeën. Draad!4 nodigt vooral uit om zelf te experimenteren. Naast twee basispatronen staan er dan ook geen patronen, maar recepten in het boek.

Op Issuu kun je een kijkje nemen in het boek.

Bij Wol & Co kun je het bestellen.

sokken breien 2

fietstas-reparatie-1

Fietstas reparatie

De steeksluiting van mijn fietstas had het begeven. Gelukkig kun je die los bestellen bij de holland bikeshop. En bovendien zijn ze goedkoop: €2,25 voor een sluiting!

Het naaiwerk op de fietstas was zo losgehaald met een tornmesje en toen was het een koud kunstje om de sluiting te vervangen.

Misschien is het nog handig om te weten dat ik een jeansnaald en ijzergaren gebruikt hebt.

fietstas-reparatie-1 fietstas-reparatie-2 fietstas-reparatie-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dus voor een klein bedrag kan mijn fietstas er weer jaren tegen!

 

Fanzine2

Repareer je kleding eens

Een nieuw jaar een nieuw begin? Ik ben niet zo van de goede voornemens. Ik vind het altijd een beetje gek op op 1 januari opeens dingen anders te gaan doen. Maar toch, op het net vond ik het tweede magazine van FashionrevolutionDit is een beweging die zich sterk maakt voor een bewuste mode-industrie en een bewust modeconsument.

Fanzine2

 

 

 

 

 

 

 

In het magazine, dat je op Issuu kunt lezen, veel tips. Er is een artikel over het repareren van kleding, over wasvoorschriften over vlekken verwijderen. Allerlei zaken dus die er voor kunnen zorgen dat je kleding wat langer kan dragen. Dat lijkt geen gek idee in deze tijden van overvloed.

Het magazine is in het Engels, maar als je meer wilt weten over repareren kun je in mijn blogs speuren. Je vindt er tutorials over het stoppen van sokken, het aanzetten van een knoop of het repareren van een rand.

Wil je supermooi repareren dan kun je op Pinterest zoeken onder visible mending‘ of ‘darning‘. Je zou ook kunnen kijken of Eveline Verkerk in je buurt een workshop visible mending geeft. Zij is een meester in stop- en maaswerk.

Dus misschien is dit toch het moment voor een goed voornemen, namelijk: probeer eens wat te repareren in 2018.

 

Onderwijs en handwerken

De afgelopen 17 jaar heb ik voor de klas gestaan in de bovenbouw van het basisonderwijs. In het komende schooljaar sta ik niet voor de klas. Ik heb een jaar onbetaald verlof genomen om afstand van het onderwijs te nemen en tijd aan andere dingen te besteden. Toch wil ik graag nog één gedachte kwijt over het openbaar onderwijs.

 

Wol & Co

Naast mijn werk in het onderwijs ben ik sinds 2014 mede-eigenaar van Wol & Co. Wol & Co begon als webwinkel in brei- en haakmaterialen, maar al snel maakten we de serie brei-lesboeken Draad!.

Draad! breiboeken van Wol & Co

 

 

 

Lees verder

Beurzen in het komende seizoen

Het nieuwe handwerkseizoen staat weer voor de deur en er zijn leuke beurzen te bezoeken! Het is altijd weer fijn om nieuwigheden te bekijken en standhouders te spreken. Er zijn natuurlijk workshops en lezingen te volgen, zodat je weer vol inspiratie aan de slag kunt.

Klik op de beelden hieronder om de exacte locaties te vinden.

Handwerkdagen Rijswijk

Op 29 en 30 september in Rijswijk

 

Lees verder

Wol & Co, Draad!3 breien & kleur

Draad! 3 breien & kleur

 

Corver Draad!3 breien & kleur van Wol & Co

We zijn er trots op bij Wol & Co: Draad! 3 breien & kleur ligt bij de drukker. Het was hard werken om onze deadline te halen, maar het is allemaal gelukt.

Het boek is geweldig geworden. Er staat theorie in het boek en ook veel oefenideeën en projecten. 

Vanaf 9 februari is het boek te koop. We zijn van 9 februari t/m 12 februari op De Handwerkbeurs in de IJsselhallen in Zwolle. Daar kun je ons boeken kopen. Dat kan zelfs met korting als je een workshop gevolgd hebt. Of je kunt natuurlijk een gokje wagen en proberen het aankoopbedrag van het boek terug te winnen.

 

 

 

MHK level 3

Master of Hand Knitting

 

Op de valreep van 2016 kreeg ik van The Knitting Guild Association het bericht dat mijn schrijf- en breiwerk voor het derde en laatste niveau van de Master of Hand Knitting goedgekeurd is. Woehoe!! Officieel ben ik nu Master of Hand Knitting.

Het was een hele klus. Er moesten voor dit laatste niveau weer lapjes gebreid worden en stukken geschreven worden. Maar om de master af te kunnen sluiten zouden er ook twee meesterstukken van de pennen moeten rollen.

Uiteindelijk heb ik ruim een jaar gewerkt aan dit deel van de master.  Het was leuk om nieuwe technieken uit te zoeken en stukken te schrijven over oude breitechnieken. Dat mijn meesterstukken in één keer goed waren, was wel een kroon op mijn werk!

Ondertussen heeft het team van Wol & Co niet stil gezeten. Over ongeveer vijf weken gaat ons derde boek naar de drukker. Het boek zal alles te maken hebben met kleur in breiwerk. Hierover zal ik later meer berichten.

 

 

 

 

 

Gelukkig waren er wel wat richtlijnen, maar ook weer niet te veel.