Kapotte knie

Versleten knie van een spijkerbroek

Tot mijn grote schrik zag ik in mijn lievelingsbroek een dunne plek tot gat worden. Een lievelingsbroek doe je niet zo maar weg. Repareren dus, maar hoe moest ik dat een beetje leuk repareren? Een appeltje op mijn knie vond ik geen optie. Met naald en draad, maar hoe?

Ik ben een breier en ik vind het leuk om sokken te stoppen. Dus waarom mijn knie niet stoppen? Als ik het een beetje goed doe, kan de stof verder wegslijten en houden de steken het geheel nog een beetje bij elkaar.

Sokkengaren voor het stoppenVoor het repareren ga ik sokkengaren gebruiken. Dit garen is lekker sterk, toch zacht en het kan zonder problemen in de wasmachine. Dat zou dan in elk geval goed moeten gaan.

Allereerst geef ik ongeveer de plek aan waar ik ga mazen.

Reparatieplek aangeven

Daarna ga ik de breisteken op de aangegeven plek borduren, precies zoals je breiwerk maast.

Breisteken borduren

Het ziet er best breierig uit en het is soepel en zacht. Ook aan de achterkant ziet het er goed uit.

Reparatie compleet voorkant

Reparatie compleet achterkant Reparatie compleet

Lang niet slecht, al zeg ik het zelf. Ik ben er tevreden mee. De praktijk zal uit moeten wijzen of deze reparatie stevig genoeg is.Breisteken borduren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>