Draadspanning

Voor mijn Master of Hand Knitting heb ik garen besteld en wanneer het bestelde garen binnen is, ga ik meteen bollen winden en zet steken op. Hup, het eerste lapje (2 inch boordsteek en daarna 2 inch ribbelsteek) is klaar. Inspectie wijst uit dat het lapje minder netjes is dan ik dacht, maar blocken zal de foutjes wel wegwerken. Ik “week” het lapje en speld het op een foampuzzel.

 

Check proeflapje

Na twee dagen is het lapje echt helemaal droog. De spelden gaan er uit en het lapje wordt aan een grondig onderzoek onderworpen. Hmmm, de rand is niet helemaal netjes en de 2 recht, 2 averecht boord is ook minder mooi dan ik gehoopt had.

Foto rommelige kant 2

© Sytske Corver

Het lapje moet opnieuw en misschien is het wel verstandig om wat grondiger te werk te gaan. Onderzoek van mijn lapje naar de oorzaak van het onregelmatige breien wijst uit dat het in de kantsteken zit en dat de eerste steek van de 2 recht te groot is. Wat te doen?

 

Onderzoek

Ik doorzoek de breiboeken die ik heb. Hier en daar vind ik tips voor het gelijkmatig houden van de draadspanning. Ik probeer de tips uit en mijn breiwerk verbetert wel wat, maar ik denk nog steeds niet dat het goed genoeg is.

Op de site van The Knitting Guild Association vind ik een goed artikel en ook op het internet vind ik goede informatie. Ik vind een blog van een masterbreier met tips en een blog van iemand die level 1 gehaald heeft. Er staan foto’s bij. Nu kan ik mijn lapjes vergelijken. Mijn volgende poging is lang niet slecht en ik besluit dat proeflapje 1 goed genoeg is om in te zenden.

Proeflapje #1

© Sytske Corver

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>