Op pad op het internet

Je hoeft niet per se de deur uit te gaan om inspiratie op te doen. Er is heel wat goede en leuke informatie op het net te vinden. Hieronder vind je links naar websites die ik zelf graag bezoek. Als je tips hebt, kun je me altijd een mailtje sturen. Veel surfplezier!

http://wolenco.nl/

Wol & Co is uitgever van de serie Draad! Dit zijn technische breiboeken die uitblinken in duidelijkheid. Maar Wol & Co publiceert ook technische blog en elke twee weken is er een nieuwe steek in de stekenbibliotheek. Ook vind je (gratis) patronen op hun site.

https://tkga.org/

The Knitting Guild Organisation is een Amerikaanse organisatie dus hun website is in het Engels. Hier vind je heel veel goede technische kennis. Je kunt bij de TKGA de Master of Hand Knitting volgen. Ze geven een nieuwsbrief uit en er is een online magazine als je lid van ze wordt.

http://www.textielplatform.nl/

Het textielplatform is een initiatief van Sticoc en Stidoc is een organisatie die tot doel heeft het cultureel erfgoed en hedendaags cultuurgoed op het gebied van textiel, het bevorderen van de kennis van textiel en het stimuleren van de beoefening van textiele technieken. Stidoc is de motor achter de Textielbibliotheek en het vijfdaagse Textielfestival. Zij hebben regelmatig nieuws dat ze per nieuwsbrief verspreiden en er wordt regelmatig geblogd. Leuk om in de gaten te houden als je wat meer wilt dan alleen breien.

http://www.deamsterdamsesteek.nl/

Bij De Amsterdamse Steek kun je cursussen volgen van allerlei niveau en inhoud. De lessen worden gegeven door goede docenten die je de fijne kneepje kunnen bijbrengen.

http://stitchnbitch.nl/lnk2/

Life ‘n Knitting is het breiblog van Carla Meijsen. Regelmatig schrijft ze over haar reizen en bevindingen en allemaal heeft het met breien te maken. Carla is Master of Hand Knitting en kent de kneepjes van het vak. Zij geeft de cursus ‘Het Betere Breien’.

http://craftscouncil.nl/

Crafts Council Nederland (CCNL) is sinds 2013 het overkoepelend platform voor het hedendaagse creatieve ambacht. Zij hebben o.a. een craftsmap waarop je ‘meesters in het vak’ kunt vinden.

https://katedaviesdesigns.com/

Kate Davies is een Engelse ontwerpster. De website is dus in het Engels. Ze schrijft boeken en ontwerpt. Elke week is er een blog. Op haar website vind je tutorials.

http://www.arendaholladay.com/

Arenda Holladay is Master of Handknitting en Americaanse (dus een Engels blog). Je vindt op haar site een schat aan informatie. Ook voor diegenen die de Master op Hand Knitting opleiding volgen is dit een waardevolle site. Arenda schrijft regelmatig over wat ze zelf aan het maken is.

http://www.craftyarncouncil.com/

De Craft Yarn Council of America is het Amerikaanse platform voor de textiele industrie. Hier vindt je standaardmaten, tabellen met naalddiktes in US/UK/Europese maten, standaarden voor garendiktes, Engelse standaard termen breien en haken. Ook vind je hier instructievideo’s.

http://www.crochet.org/

Als ik iets uit moet zoeken over haken kijk ik vaak bij The Crochet Guild of America. Een overkoepelende organisatie v.w.b. het haken. Maar het meest geweldige is wel dat ze een instructie video hebben over linkshandig haken!